Unieke Tuina therapie voor u in Beuningen

De traditionele Chinese geneeskunde biedt vele inzichten en hulpmiddelen om samen met u uw gezondheidstoestand te verbeteren. Ontdek de kracht van echt holistisch kijken en handelen. 

Tijdens het eerste uitgebreide consult maken we kennis en gaan we uitgebreid in op uw klachten, ziektegeschiedenis en algemene gezondheidstoestand. We bespreken ook de doelen en verwachtingen. Aikya heeft zich gespecialiseerd in Tuina-therapie.

 

Een diepgaande anamnese wordt vervolledigd met het voelen van de pols en het bekijken van de tong.

 

Hierop volgt onmiddellijk de eerste behandeling.  Voor dit eerste consult is het goed om rekening te houden met vijf kwartier. Vervolgconsulten duren gewoonlijk een uur.

 

Na een zestal behandelingen evalueren we samen de verbetering van de toestand en besluiten we tot doorgaan of stopzetten van de behandeling. In de tekst hieronder vindt u een lijst met indicaties. Een behandeling kan ook als preventie dienen ter voorkoming van beroepsziekten.

 

Vallen uw klachten niet onder een van deze groepen of heeft u vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Aikya voor meer uitleg. 

Indicaties

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een lijst samengesteld met aandoeningen waar acupunctuur goede resultaten mee haalt of verbetering kan bieden:

Allergie: allergische verkoudheid, hooikoorts, astma/bronchitis, allergie voor voedsel en huisdieren.

 

Bewegingsapparaat: nek en rugklachten, stijfheid, pijnklachten, bewegingsbeperkingen, artrose, verstuikingen, reumatische aandoeningen, spierklachten, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, krachtsvermindering, tintelingen, fibromyalgie.

 

Borst: spanning op de borst, pijn op de borst, hartkloppingen, opgezette/pijnlijke flanken.

 

Buik: buikkrampen, buikrommelingen, buikpijn, opgezette buik.

 

Gynaecologie: menstruatieklachten, premenstrueel syndroom, overgangsklachten, gespannen pijnlijke borsten, sommige vormen van onvruchtbaarheid.

 

Huid: transpiratieproblemen, jeuk, droge huid, eczeem, acne, gordelroos, steenpuisten.

 

Hoofd: hoofdpijn, migraine, haaruitval, aangezichtspijn, duizeligheid, zwaar gevoel in het hoofd.

 

Interne aandoeningen: bloedarmoede, kouwelijkheid, hitte gevoel, doorbloedingsproblemen, hoge of lage bloeddruk.

 

Keel: schildklieraandoeningen, heesheid, keelpijn, spraakproblemen, brok in de keel.

Kinderziekten: bedplassen, slaapproblemen, astma, hoest, oorpijn, darmklachten, groeipijn.

 

Long: (chronische) verkoudheid, hoest, kortademigheid, hyperventilatie.

 

Maag/darm: misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, zuurbranden, oprispingen, maagpijn, diarree, constipatie, aambeien.

 

Mentale stoornissen: slaapproblemen, rusteloosheid, angst, flauwvallen, dwangmatig huilen/lachen, depressie, snel schrikken, vergeetachtigheid, gebrek aan energie, stress, burn-out, gevoel van algehele zwakte.

 

Mond, neus en ogen: slechte adem, droge mond, tandvleesproblemen, (chronische) loopneus; ontstoken, jeukende, tranende, droge, branderige ogen, wazig zien, vlekken zien.

 

Urinewegen: urineweginfectie, incontinentie, impotentie, vroegtijdige/nachtelijke zaadlozingen.

 

Zwangerschapsklachten: misselijkheid, zure oprispingen, stuitligging, pijn na de bevalling, stimuleren van borstvoeding.

 

Overige: overgewicht, syndroom van Ménière, rusteloze benen, nervositeit, irritatie, vochtophoping in de ledematen.

Aikya - Praktijk voor Chinese Geneeswijzen Beuningen

Klassieke acupunctuur

Acupunctuur is de bekende behandeling waarbij door middel van het gericht plaatsen en manipuleren van naalden in het lichaam de natuurlijke energetische balans wordt beïnvloed en hersteld.

Er bestaan vele stromingen binnen de acupunctuur; Stefaan behandelt volgens de klassieke acupunctuur, zoals beschreven in de oude klassieke werken.
De naalden die Aikya gebruikt zijn hoogwaardige, dunne en steriele naalden voor eenmalig gebruik.

Aikya - Praktijk voor Chinese Geneeswijzen Beuningen

Tuina therapie

Veel minder bekend dan acupunctuur is Tuina als curatieve massage een wezenlijk deel van de TCM. 

 

Tuina onderscheidt zich van de meeste andere massagevormen door te starten vanuit een duidelijke diagnose.

 

Tuina is bij uitstek geschikt voor vele soorten pijnklachten maar tevens inzetbaar bij bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen en slaapstoornissen. Klachten van het bewegingsapparaat, van een tennisarm, een frozen shoulder tot een hernia, worden bij voorkeur behandeld met Tuina. In sommige gevallen in combinatie met acupunctuur.

 

Mensen met een grote angst voor naalden vinden in Tuina een prima behandeling, helemaal in de geest van de TCM. Tuina kent vele technieken en wordt zoveel als mogelijk is boven de kledij uitgevoerd.

Aikya - Praktijk voor Chinese Geneeswijzen Beuningen

Chinese Kruiden

Minder bekend dan de acupunctuur, maar veelzijdiger in toepassing is de Chinese kruidengeneeskunde. In China maakt deze behandelmethode de hoofdmoot uit van de traditionele geneeswijzen.

 

Een kruiden recept bestaat uit een zorgvuldig op maat samengestelde combinatie van meerdere kruiden.

Omdat deze specifiek voor u wordt gemaakt, zijn er haast nooit bijwerkingen.

 

De kruiden worden bij een officiële apotheek besteld en bij u thuis afgeleverd. De kruiden zijn in poedervorm of vloeibaar, zo zijn ze goed te doseren en makkelijk in te nemen.

 

De kwaliteit is 100% gegarandeerd en ze bevatten nooit verboden substanties.

Aikya - Praktijk voor Chinese Geneeswijzen Beuningen

Tarieven en vergoeding

Het eerste consult bij Aikya duurt circa 75 minuten en kost € 95,00. Vervolgconsulten duren telkens een uur en kosten € 87,50.

Telefonische consulten kosten € 50,00  met voor- of nawerk  70,00.
Voor herhaalrecepten wordt € 12,50 in rekening gebracht.

 

De meeste verzekeraars vergoeden deels de behandelingen, afhankelijk van het pakket. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar of kijk op http://zhong.nl. Aikya is aangesloten bij beroepsvereniging Zhong.

 

Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren te worden geannuleerd, anders worden de consultkosten in rekening gebracht.

Klachten en Geschillen
In het geval dat u onverhoopt ontevreden bent over de behandeling of bejegening kunt u zich wenden tot de KAB. Dit is de geschillencommissie waarbij ik ben aangesloten.
 

Bent u bang voor naalden? Aikya biedt u met Tuina-therapie een prachtig alternatief voor de klassieke acupunctuur. Maak meteen een afspraak!

Ga direct naar het online afsprakensysteem van Aikya